Spare penger i 2017

img_6913

De siste årene har jeg i perioder jobbet redusert og hatt ulønnet permisjon for å være ekstra lenge hjemme med barna. Det siste året har jeg jobbet i 50% stilling. Og siden vi i tillegg har gjort en del oppussing i huset, så har vi har derfor nødvendigvis måttet senke forbruket vårt. Men selv om jeg føler at vi er ganske flinke, så tenker jeg at vi fortsatt har mye å gå på. Jeg har jo en liten gjerriknark i meg, og synes at en del tiltak er lette å gjennomføre. Jeg kjøper f.eks. så og si alt av barneklær og utstyr på salg, jeg kjøper aldri ting på bensinstasjon eller andre steder hvor det koster det dobbelte av hva det gjør på matbutikken, jeg fyller bensin/diesel på søndag kveld eller mandag formiddag (da koster det gjerne 3 kr mindre per liter enn hva det gjør mandag ettermiddag), jeg kjøper sjelden mat og/eller kaffe ute og jeg handler fint lite klær og kosmetikk til meg selv.

Så hvor kan man spare? I fjor kjørte jeg et par prosjekter for å få ned forbruket vårt. En gang fikk mannen og jeg hver vår måned hvor vi kun den ene skulle handle inn mat og det var om å gjøre å handle for minst mulig. Jeg vant da jeg handlet for 4500,- i min måned. Da tømte jeg riktignok det meste av gammel mat som lå i fryseboksen og matskapet, og mannen syntes at det var dårlig utvalg av pålegg i skapet. Så kjørte jeg et nytt prosjekt hvor vi skulle ha 1000,- hver til forbruk per måned. Da skulle alt som ikke er matvarer til husholdningen og bensin inkluderes der; kaffe, klær, mat og drikke ute, kosmetikk, fornøyelse osv. Selv gikk jeg inn i det med liv og lyst, mens mannen var noe mer lunken. Det tok ikke lang tid før vi måtte moderere oss og gi barna en tusenlapp på deling også. Men ellers så klarte jeg nesten å holde meg to måneder innenfor budsjett. Det som vippet oss av pinnen var faktisk diverse gaver som måtte kjøpes inn til bursdager osv.

Egentlig så har jeg lenge hatt lyst til å gjennomføre total kjøpestopp, hvor det bare er lov til å kjøpe helt nødvendige klær til barna eller kjøpe noe nytt hvis noe helt nødvendig går i stykker. Men jeg har ikke viljestyrke nok til å gå inn i et sånt prosjekt, og mannen hadde jeg nok aldri i verden fått med meg på det. Så derfor blir det ikke et så drastisk prosjekt i denne heimen. Men jeg skal helt klart prøve å være enda flinkere til å ha minst mulig forbruk i 2017, ikke bare for egen økonomi sin del men også av miljøhensyn. Og jeg oppfordrer herved dere også til å gjøre det samme!!

Del gjerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *