Snakk med barna!!

img_0130-001

En helt vanlig samtale når barna skal bade her i huset kan være sånn som dette: -«Dere vet at de voksne ikke har lov til å ta på tissen eller rumpa til barna?» -«Ja, det har du sagt mange ganger før, mamma!» -«Og de har ikke lov til å vise frem tissen eller rumpa til dere heller, hvis noen gjør det må dere si ifra til en voksen med en gang!!» – «Ja, men du kan vise rumpa di, mamma! Når du har dusja!» -«Ja, det er greit! Og mamma kan hjelpe dere med å vaske dere også, hvis dere trenger hjelp. Men nå er dere så store at dere kan vaske dere selv!». -«Og dere vet at om noen voksne gjør noe som dere ikke liker, så kan dere uansett fortelle det til mamma eller pappa! Selv om de sier at dere må holde det hemmelig, eller at de sier at de skal være slem hvis dere sier noe!». -«Jaja, mamma. Vi VET det, du har sagt det tusen ganger!!»

Jeg har ikke sagt det tusen ganger altså, men nok ganger til at barna vet veldig godt hva som er lov og ikke lov å gjøre av de voksne og at det finnes voksne som ikke bare er snille med barna. Når barna begynner å ferdes på internett alene så kommer vi til å snakke masse om at ikke alle man snakker med på internett nødvendigvis er de man tror at de er. Og om hva som er greit å legge ut eller sende av bilder og hva de må unngå og legge ut. Man har dessverre aldri noen garanti for at ikke barna skal havne utfor kjipe ting her i livet, men det vi kan gjøre er å ruste de til å forhåpentligvis tørre å komme og fortelle det hvis noe skulle skje!

I lys av den rystende Dark room saken som har kommet frem de siste ukene, så tok jeg en ny prat med barna i dag. Og jeg oppfordrer herved de som ikke har tatt praten enda til å gjøre det!!

Del gjerne

One thought on “Snakk med barna!!

  1. Kjære Mona.Det er så flott du tar dette opp på bloggen, og at du oppfordrer foreldre til å gjøre det samme. Det er så grusomt det vi har fått høre i Dark room saken.Stakkars de barna som er blitt utsatt for grusomme handlinger.

    Klem fra Anne Mari

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *