Skjerpings!!!

img_7642

Jeg kjenner at jeg blir provosert av den bruk og kast mentaliteten vi har her i landet. Besteforeldrene våre snur seg sikkert i graven når de ser hvordan vi holder på! Og jeg sier ikke at jeg er stort bedre jeg heller. Jeg tenker stadig at nå skal jeg ikke kjøpe en eneste ny ting på noen måneder, og så går det ikke mange dagene før jeg går i fella og det er et eller annet vi «trenger». Visste du at klimagassutslippene for nordmenns totale klesforbruk tilsvarer ca 800 000 biler (her kan du lese mer om det)? Jeg vil tippe at det ikke er så langt unna når man snakker om alle lekene som ligger og slenger rundt om i hjemmene til folk også. Og for ikke å snakke om all elektronikken (som stadig må byttes ut), mat som kastes, interiør som fornyes osv. Ja, lista er eviglang over alt som finnes i husene våre som vi strengt tatt kunne klart oss uten!

Kan vi ikke bare bli enige om at vi skal gå inn i det nye året og være litt flinkere enn hva vi har vært i år (eller aller helst allerede til julegaveshoppingen)?? Barna våre trenger vel strengt tatt ikke noen nye leker, gjør de vel?? Du trenger vel heller ikke å ha fjorten forskjellige gensere og tjue par med sko? Husk at arvetøy er gull for både miljøet og lommeboka! Dessuten så er det mindre giftstoffer igjen i klær som har vært vasket flere ganger – bra for helsa vår også altså!

Jeg er ganske flink på noen områder da. Jeg kjøper nok bl.a. lite klær og kosmetikk til meg selv sammenlignet med andre. I skuffen min med treningsklær er det mye som er autentisk fra 90-tallet til og med. Inneskoene mine kjøpte jeg faktisk før jeg skulle på en fotballcup i Lillehammer i 1997. Adidas altså, da snakker vi kvalitet – haha!

unnamed-23

Del gjerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *