«Rolig helg»

Her hadde vi store planer om en rolig helg. Pappaen i huset har vært nedlesset i jobb den siste tiden og vi har sovet minimalt den siste uken siden minstemor har vært syk. Men med små barn i heimen så hender det innimellom at ting ikke blir heelt som planlagt, og denne helgen gikk under den kategorien. Jeg tror ikke jeg skal ramse opp alt som gikk galt i forhold til å få en rolig helg, men hovedproblemet lå vel i at minstemor og jeg brukte store deler av lørdagen på legevakten, hele natt til søndag ble brukt til bekymring hjemme, nytt legevaktsbesøk og sykehusinnleggelse. Ja, og her på sykehuset ligger minstemor og jeg enda, inne på et lite rom hvor vi må ringe på pleierne hvis vi ønsker noe fra ute i avdelingen.

Mange melder og lurer på hvordan det går, og jeg kan melde om at det går veldig fint med pasienten. Hun har en liten lungebetennelse forårsaket av virus, og har hatt behov for oksygen, innhalasjoner og væske via sonde. Grunnen til at jeg var så bekymret i går var fordi allmenntilstanden hennes var så dårlig og at hun hadde respirasjonsfrekvens over 70  mens hun sov (normal skal være 20 – 30 for hennes alder. Hun hadde riktignok feber, og da er det vanlig at den er noe høyere) og jobbet mye med pusten. Det er mye mulig at infeksjonen er forårsaket av RS virus, og ifølge pleierne her inne så er visst gjerne dag fem den verste dagen. Isåfall så var vi jo akkurat på det femte døgnet da vi kom inn og har et håp om at hun er så bra at vi kan få reise hjem i morgen. Hun har sovet store deler av dagen i dag, men er litt bedre i pusten og så spiste hun en halv brødskive og en bolle i løpet av dagen (YEY!).

Jeg kan ellers melde om at det er ganske kjedelig og ikke så veldig hyggelig å sitte hele dagen inne på et lite rom med et barn som har det vondt og som aller helst vil sitte på fanget hele tiden. Takk og lov for at vi er så heldig e at barna er friske ellers, sånn at dette ikke trenger å bli noen vane! Mine tanker går ut til de som har barn som er langvarige syke og som har sykehuset som sitt andre hjem..

Del gjerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *