På tide å plante

Nå er det på tide å plante basilikum, tomatplanter og andre sorter som det kan friste å ha på terrassen og i hagen til sommeren. For noen år siden tok samboeren i huset helt av og plantet så stua her så ut som reneste botanisk hage frem til det ble så varmt at plantene kunne flyttes ut. En fin bivirkning av det var at vi spiste fantastisk god hjemmelaget pesto til middag nesten hver dag. Har dere prøvd å lage hjemmelaget pesto før?? Det er jo såå enkelt, og sååå mye bedre en ferdig pesto på glass.

Mannen i huset lager den på slump, omtrent sånn som dette:
– Blader fra ca 1/2 plante med basilikum
– En neve med ristede valnøtter eller pinjekjerner
– 2 hvitløksfedd
– En liten neve med revet parmesan
– Olivenolje til passelig tykkelse

Kjør i stavmikseren, og voila! Mmmmm…

Del gjerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *