Godteribonanza

img_9955

Nå koser vi oss om dagen altså! Det er julegateåpning i kommunen, julegrantenning i barnehagen, pepperkakebaking i barnehagen, pepperkakepynting i barnehagen, juleavslutning på håndballen, juleavslutning på fotballen, juleavslutning på svømmingen, juleavslutning i barnehagen, juleavslutning på skolen, luciafeiring i både barnehage og skole, nissefest i barnehagen, julemiddag i barnehagen, pepperkakehuspynting hos besteforeldre, julegrøt hos venner, kakebakst her hjemme og diverse barnebursdager. Og til alle sammenkomstene så koser vi oss med kaker og/eller godis. Ja, og så er det selvsagt de vanlige lørdagene innimellom der da, da må man jo kose seg litt ekstra. Ja, og så kommer jula, DA skal vi kose oss da!

 

Jaja, det er godt det bare er jul en gang i året! Imellom der er det jo bare hundre bursdager, påske, 17 mai, halloween og diverse ferier. Er det flere enn meg som føler at det snart er flere kosedager enn hverdager?? Det er jo godteribonanza året rundt og alltid noe å kose seg ekstra for. Det siste jeg hørte var en venninne som fortalte at på skolen til datteren hennes så fikk barna pepperkaker hver dag i desember. Hæ, trenger vi å kose oss enda mer liksom?? Det er jo så mye kos i barnehagen, på skolen, på fritidsaktiviteter og over alt hvor man ferdes at man snart ikke kan kose seg med noe ekstra her hjemme. Hver enkelt ting er jo koselig i seg selv, men det er jo bare det at det blir kaker og godteri nesten hver eneste dag ukesvis i strekk.. Er det bare jeg som føler det sånn??

Del gjerne

3 thoughts on “Godteribonanza

 1. Helt enig, blir helt svett av å tenke på hvor mye sukker gutten min får i seg iløpet av desember. Jeg skjønner ikke hvorfor det å kose seg må være ensbetydende med å spise søte saker.

 2. Nei, du er ikke den eneste. Rart egentlig, i dagens samfunn der alt skal være så sunt og alle voksne trener eller slanker seg hele tiden. Og så blir man sett på med stygge øyne om man ytrer en liten mening om at det kanskje ikke er nødvendig å servere kake/is/godteri til barna ved hver eneste anledning…
  Jeg mener at det bør begrense til lørdager, selskaper og høytider. Men det er ikke lett å gjennomføre når de får servert ting på skolen, i barnehagen, hos venner, på fotball, på søndagsskolen, hos bestemor, på barnekoret, en dag det er sååå varmt, en dag det er såå kaldt, på teater, og ja, jeg tror du skjønner det.
  Synes det er vanskelig, for jeg vil ikke at barna mine skal oppleve å ikke få når alle andre får. Så de får selvsagt de også.
  Likevel er jeg jo et opplyst menneske, og vet at det som kommer inn av mat må kroppen min bruke opp ellers legger jeg på meg.
  Tror at grunnlaget for gode vaner legges i barndommen, og er opptatt av et variert og sunt kosthold, men er overhodet ikke interessert i å følge et prinsipp eller en diett. Hos oss er kosten basert på sunt vett. Vanlig mat, og kos på lørdag.
  Dette ble mange ord, men som du kanskje skjønner er dette noe jeg tenker mye på.

  1. Veldig enig med deg! Jeg tenker også at barna ikke må føle seg utenfor og at de også må få når alle de andre får. Men jeg synes det bare blir så alt for ofte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *