Getting ready

unnamed-21-001

I går kveld gjorde jeg klar julekalenderen til barna. Tidligere år har jeg sittet med dette kvelden før (natt til) 1. desember, så jeg var rimelig fornøyd med å være så tidlig ute. Storebror ville ha legokalender, mens mellomste ønsket seg Frost-kalender. Men siden hun hadde Frost-kalender i fjor og den var dritdårlig, så sa jeg at hun heller kunne få pakkekalender. Og da måtte selvsagt minstemor også få det. Dessuten fant vi ut at det var hyggelig for eldstemann å få en liten ekstra ting i helgene og på julaften. Og vipps så hadde jeg laget meg DEN jobben, og glemte et øyeblikk jeg at jeg tenkte for noen år siden at jeg aldri mer skulle lage pakkekalender.

Jeg skjønner meg liksom ikke på de som koser seg med sånne ting. Altså, det eneste positive med å lage pakkekalender er at man får tømt litt av gaveskapet, hvor det alltid samler seg opp litt av hvert i løpet av året. Ja, og så er det jo stas for barna da.. Helt ærlig så gjør jeg det motsatte av å kose meg med å ordne til pakkekalender. Tidligere år har jeg prøvd å sette på julemusikk for å komme i stemning og liksom gjøre litt stas ut av det. Men det har dessverre ikke hjulpet nevneverdig, selv om jeg gjerne har latet som. Man kan jo ikke være negativ til julen!! I går satt jeg og ble i dårligere og dårligere humør, og irriterte meg over alt julemaset. Jeg begynte som vanlig med å tenke; «Joda, dette blir hyggelig! Nå er det jul igjen, åå så kos!!!» Etterhvert så tenkte jeg mer «Søren, jeg hadde glemt hvor pes det er med jul». Til sist følte jeg meg som en liten drittunge og tenkte at «I h…… det er så j….. pes med ALT som har med julen å gjøre!!! Kanskje vi bare kunne reise på ferie og droppe alt julemaset!?»

I morges var jeg i godt humør igjen, men jeg hadde ikke helt glemt tanken om å droppe julemaset til neste år. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lansere ideen for resten av gjengen; «Hva sier dere barn? Til neste år, vil dere bare ha èn gave hver og reise på ferie til et fint sted? Eller vil dere ha mange gaver og være hjemme??». Jeg så liksom for meg at vi kunne si til alle at i år skal vi ikke ha noen gaver og vi gir heller ingen gaver i retur. Og så kunne de få hver sin lille sjokoladekalender og få en symbolsk gave på julaften. Det høres himmelsk ut i mine ører!! Men vet dere hva de svarte?? «Vi vil være hjemme!!!!!!!!!!!». Ingen tvil der altså (mannen i huset mente riktignok at jeg ikke akkurat la det frem til min fordel)..

Jaja, julen har visst kommet for å bli. Best å lukke øynene og prøve hardt å finne julestemningen i år også!

 

Del gjerne
Posted in Jul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *