Om å vente å julenissen..

unnamed-32-001

Jeg ser at det skrives mye om ensomhet i mediene for tiden. Og dette med ensomhet er noe jeg ofte har sett i jobben min og som jeg stadig funderer på. Man kan f.eks. gå på besøk til tre damer eller menn som bor i samme leilighetskompleks, og så er alle tre like ensomme – og ingen tar initiativ til å gjøre noe med det. Jeg har ofte lurt på om det kommer til å bli sånn med oss når vi blir eldre også, eller om vi kommer til å være flinkere til å holde kontakten med hverandre. Sannsynligheten er vel stor for at enda flere fra vår generasjon kommer til å sitte på samme måte. Selv har jeg allerede lagt planer for hvordan jeg ønsker å bo og hva jeg skal gjøre for å unngå å havne i den samme fella (haha, litt miljøskadet av å jobbe som sykepleier kanskje).

Når det kommer til å sosialisere seg i hverdagen så ser jeg jo selv hvordan det er når hverdagen tar en i dagens samfunn. Jeg anser meg selv som en sosial person som egentlig har mange gode venner, men det kan innimellom gå lang tid imellom hver gang jeg faktisk er ute og treffer noen venninner, eller i det hele tatt snakker med noen på telefonen. Jeg tenker stadig at jeg må bli flinkere til å invitere venninner hit eller med på ting, men litt for ofte blir det bare med tanken. Hverdagene løper jo så fort avgårde at man knapt rekker å snakke med hverandre innenfor husets fire vegger visse dager. Og sånn er det høyst sannsynlig for veldig mange andre også!

Og selv om jeg tenker at jeg har mange venner, så kunne det helt sikkert ha gått lang tid uten at jeg hørt noe fra noen av dem hvis jeg ikke tok initiativ til noe selv. Ikke fordi de ikke ønsker å treffe meg, men fordi de er like opptatt som det jeg er selv. Det jeg egentlig vil frem til er vel igrunn at man må pleie de bekjentskapene man har hvis man selv ønsker å bli invitert med på ting. Man kan ikke bare sitte og vente på julenissen og tro at invitasjonene skal renne inn!! Og hvis man ikke kjenner mange, så må man prøve å finne noen arenaer hvor man kan bli kjent med andre. F.eks. begynne med trening hvor man kan treffe andre, eller finne grupper for ting som interesserer en. Så hvis du er en av de som føler deg ensom, kom igjen og få ut fingeren! I dag er en fin dag å sende ut noen meldinger eller å søke opp noen lokale grupper på facebook. Her i kommunen ser jeg f.eks. at bygdekvinnelaget er aktivt, mange er aktive i frivilligsentralen og det finnes sikkert et titalls forskjellige treningsgrupper som man kan melde seg inn i. Just do it!

Del gjerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *